5 & 6 APR 2019.
2. Immersion I ISTDP for par og familier v. Leone Baruh, i København

Emotion Center København holder den 2. Internationale Immersion i ISTDP for par og familier, med Leone Baruh.

Intergenerationel familieterapi:

”Intergenerational Family Therapy” (TIF) er en psykoterapeutisk model under udvikling, som integrerer forskellige teoretiske orienteringer. Modellen er udviklet til at implementere den psykodynamiske metode (ISTDP) i arbejdet med familier og par, der betragtes som den basale familieenhed. TIF kan således både anvendes som parterapeutisk og familieterapeutisk rammeværk.

Modellens omdrejningspunkt er brugen af ISTDP til at skabe lokale forandringer for hvert medlem af familien eller parret. Metoder fra kognitiv terapi samt forståelser fra systemisk terapi inddrages til at implementere disse forandringer i det komplekse system familien som helhed udgør. TIF trækker således på tre teoretiske orienteringer:

 1. Systemisk familieterapi som understøttelse for terapeutens forståelse for de enkelte familiemedlemmers roller i familien som helhed.
 2. ISTDP som den optimale metode til at skabe dyb forandring i forældrenes/parrets respektive intrapsykiske konflikter. Ved hjælp af ISTDP faciliteres en åbning af forældrenes/parrets parters ubevidste, hvilket giver en dyb forståelse af egne psykologiske problemer, symptomlindring og en oplevelse af, at den følelsesmæssige konflikt i systemet
 3. CBT (kognitiv adfærdsterapi) med involverede børn, da redskaber herfra kan lindre ”front door symptoms”, og således kan anvendes af forældrene som redskaber til at håndtere nødssituationer i familien.

Kurset har overordnet set fire mål:

 1. At fremlægge grundlæggende praktiske aspekter af arbejdet med ISTDP med par og familier.
 2. At vise, detaljeret og ved hjælp af videooptagelser, hvordan TIF ser ud i praksis.
 3. At udforske og udspecificere hvilke metodiske aspekter af ISTDP, arbejdet med par og familier særligt kræver.
 4. Sammen med kursisterne, at videreudvikle modellen.

Om underviseren:

Leone Baruh er psykolog og psykoterapeut, vicepræsident og Head of Education i IEDTA (International Experiential Dynamic Therapy Association), Leder for SPAI Master i ISTDP (www.spaigroup.net) samt grundlægger og formand for SPID-B (Sviluppo Psicoterapie Intensive Dinamiche Brevi). Leone har arbejdet i privat praksis siden 1993 og brugt de seneste 15 år af sin karriere på at udbrede, promovere og undervise i korttidsdynamiske terapiformer.

Praktiske informationer:

 • Tid: 5. og 6. april 2019. Begge dage 9-16.
 • Sted: Kulturhuset Tomsgårdsvej, Tomsgårdsvej 35, 2400 København NV. (Gratis parkering på parkeringspladsen bag huset)
 • Pris: 2700 kr inklusiv forplejning. Antallet af pladser er begrænsede og tilmelding er først bindende ved betaling.
 • Tilmelding: Kontakt Mikkel Reher-Langberg på psykolog@reher-langberg.dk
 • Betaling: Reg: 2124 Konto: 6895280214 (husk at skrive navn på betalingen)
 • Iban for international betaling:
  IBAN DK9720006895280214
  BIC NDEADKKK

Af hensyn til tavshedspligt ved fremvisning af videomateriale, er kurset forbeholdt sundhedsfagligt professionelle så som psykologer, læger, psykoterapeuter ol. Dispensation kan gives ved specifik anmodning.